feel free to leave comment


Thursday, 12 January 2012

thanks !

Allah S.W.T sentiasa menguji hambanya hari demi hari. semakin banyak ujian yang diterima semakin kita memerlukan kesabaran. Allah S.W.T hanya memberi ujian kepada hambanya yg mampu sabar dan tabah menghadapinya. itu tandanya Allah S.W.T kasih akan hambanya dan ingin menjanjikan kebahagiaan yang berkekalan kepada kita. ingin kita mendekatkan diri kepadaNYA . Subhanallah. betapa besarnya nikmatmu kepada aku. aku bersyukur dan aku redha dgn segala ketentuaanmu. Jadikan aku hambamu yg tabah menghadapi setiap dugaan. aku masih kuat jika engkau mendugaku soal cinta. aku masih kuat jika engkau mendugaku soal kehilangan insan tersayang. aku masih kuat jika engkau mendugaku soal berjauhan dari keluarga. aku masih kuat kerna aku masih sihat. tapi, aku kadang2 lemah bila engkau mendugaku soal sakit. aku kadang2 tak mampu terima. tabahkan aku YA ALLAH. sembuhkan sakit aku.




 minggu nie mmg minggu yg sgt membosankan. hari jumaat lepas. after abes kelas terus aku balek kg. then, balek ke jb balek ari isnin. smpai pg slase. sampai jek umah sewe. membe2 sume takde. ke kelas. dlm kul 12 lebih dorg balek. wah! masing2 bawak balek muffin. sgt jeles. kitchen minggu nih blaja wat muffin. aku lak tak dpt blaja wat muffin. herm. keadaan kesihatan yg tak mengizinkan. dgr jela dorang story. terlepas 1 peluang. uhx. ari rabu aku dah stat g kelas. itu pun terpakse kuatkan semangat. stat kelas dgn taklimat LI. ramai yang nak amek khidmat infotrade. then kelas halal practise. seronok bile dpt blaja. rindu 2 ari tinggal kelas. tetibe hari nie,mase kelas OSHA.. membe2 sarankan aku amek cuti lagi. tp aku tanak. rase rugi nak tinggal kelas. sekali cik dayah,lect OSHA pakse aku jumpe PA,puan zuhaila. takot! ahha. berbincang berbual berbincang. zass.... kertas pelepasan kuliah for one week dicop oleh ketua jabatan. huh! amek kao. seminggu aku kene cuti. spatutnye esok aku kene cuti jugak. tp ak mintak dgn PA nak pegi kelas besok. huhuhu. esok ade presentation. rugi tak pegi. herm. naseb bek PA kasi. ak tau silap aku tak bg tau PA psl sakit aku. tp aku tanak tinggal kelas sebenanye. herm. down! aku susah nak study. keadaan aku pun makin teruk. aku pun taktau bole ke sihat mcm dulu... hermm. kwn2 aku kekuatan aku, keluarga aku kekuatan aku. pensyarah aku kekuatan aku. kalau aku sensorang kompem tak kuat.



a very-very thanks to:
my mum n family.. susah payah ma kat kaktih slame nih. maaf sbb susahkan ma. insyaAllah. kaktih ingat stiap pesan ma.
all my housemate.
farahin..sbb slalu teman kite if kite ta larat nak jalan pegi n balek kelas. bawakkan brg2 kite. bawakkan beg kite.teman kite jumpe lect. thanks a lot.
nieya..slalu tlg sufie bab2 mkn ubt sume. teman sufie pegi spital. teman sufi pegi mane2 je. thanks a lot.
hidayu..tlg aku sampai ke segamat. abeskan mase dgn sakit aku nie. thanks a lot
pyka,ayuni,farapoyos..utk stiap support korang kat aku. bg aku nasihat. thanks a lot. 
all my classmates n friends.
yun,mieda.. thanks melawat sufie. hehe. bawakkan roti dgn air tu. really appreciate it. goja n the geng. thanks nak dtg melawat aku. zul,rafiq,din..thanks guys sokongan padu korang. azza n nad. thanks korang dtg umah. terharu sgt. yanie,atul,pika n epa. thanks.panjang.thanks nak tlg aku,fikri.thanks.nieza,yen,wieda,daiah..thanks amik berat korang kat aku.
nazmi... thanks slalu tanya khabar sufie. tanye kesihatan sufie. sufie hargai sgt. love you..
all my beloved lecturer. thanks sgt susah payah slesaikan masalah sufie. bg sufie nasihat sume.








i love all of you until my last breath! fullstop..!  

2 comments:

  1. saket tuh ujian tanda Allah syg kat kite ..
    hehe name yun ada . mekasih .. mcm malu pulak .

    ReplyDelete
  2. yep. redha dgn takdirNYA .
    hehe. thanks yun. terharu!

    ReplyDelete