feel free to leave comment


Friday, 3 February 2012

kenangan bersama mereka.

cuti seminggu diluangkan bersama keluarga. bahagia. itu perkataan pertama terlintas. sesekali kehilangan tunjang utama keluarga dirasai. ayah! sentiasa dirindui. 2 bulan lagi rumah kenangan nie akan ditinggalkan. kata ma, rumah baru sudah menanti kami semua. tapi masih mengingatkan kami kepada arwah ayah. warna kesukaan ayah masih ma tak lupakan. senyum sampai telinga. teluk batik,pangkor. seronok. cuti raya cina nie memang teramat ramai keluaraga meluangkan masa bersama-sama. sehingga di persisiran pantai dipenuhi manusia. pelbagai ragam. adik bongsu riang sekali. bermain air hingga petang. seolah-olah dunia ini dia yanng punya. AHHA. aku hanya duduk sambil memandang. sesekali membalas mesej si dia yg cemburu aku galak bercuti bersama keluarga. sesekali senyum sendiri saat dia membalas mesej UNTUNGLAH berulang kali. rindu menerpa diri. mujur masa cutinya dipenuhi dgn melayan mesej aku saban hari. hari kian menjelang petang. air pantai semakin pasang. adik sudah semakin bosan. kami mula mengemas. bergerak keluar dari teluk batik. hajat aku untuk menikmati pemandangan di taman paya bakau tercapai saat abang gemuk aku membelokkan kereta di tempat parking. mula berjalan. sungguh indah! gelagat ma saat berjalan di titi gantung amat mencuit hati aku. sayang ma sgt!

 adek bongsu

 adik before adik bongsu. haha

taman paya bakau!

 abg gemok!

sabtu. sebak pulak nak balek johor. kena jugak! study penting. reverse. hari before balek johor. si wan,kwn skula lame aku dulu kol. pagi. "hello,opie..aku nie wan". blur kejap. "wan? owh wan. haa,nape weh?". "kau balek jb bile?" . "aku balik mlm nie. smpai pg sok. kau dgn ecah lepak cs kan? esok pg aku smpai aku gtao ko pape hal ekh." "haa,okie2. eh,suara kau dah matang skang ekh. dulu bebudak lagi". bhahahhahah. gelak besau aku. ta gune kau wan. memang ah. yg sebenanye aku baru bangun tido. takde mood pon nak gelak. kah3. bertolak balik. around 7pg sampai jb. terus balik umah sewa. tidur kejap. penat. mengantuk. semua campur baur. pukul 2 siap-siap. janji untuk ketemu sahabat lama harus ditunaikan. lepak mcd sekejap. tak sampai berape minit wan n ecah sampai. wah! tak berubah pon kwn aku nie. masih seperti dulu. sedikit sebanyak rindu aku pade pasangan kembar wan terubat. mula-mula agak kekok. maklumla dah lama tak lepak mcm dulu-dulu. ecah bertambah kekok. first time kami jumpa. pasangan bahagia itu terus melayan kerenah aku yg byk mulut nie. macam2 kami bercerita. rancak. sedar2 hari menjelang petang. terus aku meminta diri untuk gerak ke tempat lain. seronok. waktu ecah serahkan coklat daim n toblerone dalam bungkusan beg tertera happy birthday. terharu. kenangan dengan pasangan serasi itu akan kekal terpahat di hati walau sekejap kami ketemu.

 eddy azuan, me, eishah
hopefully u guys everlasting. =)



nyummyy

malam birthday aku dihabiskan bersama housemate2 tersayang. thanks guys. lama berfikir. rindu ketika dulu. menghabiskan masa dengan kenangan lama. biar ape pun. terima kasih. masih sudi wish birthday saye sebagai seorang kwn. biar kita kini berbeza dari kita dulu. thanks juga kepada si dia yg wish birthday saya. saya rindu awak. maaf ganggu awk mlm2. berbual sakan dgn awk. maxis bg free kan. hehe. pg2 lagi awak sent pesanan "morning birthday girl". senyum sendiri.  malam nye kol lagi. terubat rindu yg lama terpendam. awak nun jauh disana. huhu. mudah-mudahan senyum bahagia aku mampu kekal selamanya. wah! 20-an sudah. mereka kate opie dah tua! alamak. syukur. masih diberi peluang untuk merasai nikmat dunia. amin.


9 comments:

  1. happy bezday
    may allah bless u:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks nana... amin. nice to know u dear. ^^

      Delete
  2. Hai~~

    awk duk jhr atau blaja je kat jhr? blaja katne?

    p/s:dah follow awk jugak~~ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai yana...

      femeli saye stay kat ipoh perak.
      sy belaja jek kat johor nie.
      emm, saye poli jb. pasir gudang.
      awk stay johor ke?

      oke. thanks dear follow i. =))

      Delete
  3. sbr bnyk2 k..sume tu dugaan dlm hdup...tiap yg hdup,msti akn p jugk...kite sume pn sme....trus mnjlni hdup dngr tbh k..^_^..by the wy done follow u too...^_^

    ReplyDelete
  4. ehhh typo lak aih...dngn*...hahaha..siap btulkn lgi k .

    ReplyDelete
    Replies
    1. sentiase bersabar. yup.. insyaAllah masih tabah setakat nie. oke. thanks eh u follow i. ahahhaa. its okay. still bole paam walopon typo. hehe. nice to know u. =)

      Delete